Mentorsprogrammet

Vill du reflektera kring dina ledarutmaningar? Vill du ta ditt ledarskap till nästa nivå?

Mentorsprogrammet i Familjen Helsingborgs syfte är att utveckla ledarskapet i vår region och programmet innebär möjligheter till personlig utveckling och till verksamhetsutveckling, både för mentor och adept. Programmet startar varje höst och antagningen sker på våren.

Målgrupp

Du som söker till programmet arbetar som chef i Familjen Helsingborg och du kommer att bli matchad med en mentor eller adept från ett annat verksamhetsområde i en annan kommun. I programmet får adepten stöd i sitt ledarskap genom reflektion och utbyte av erfarenheter med sin mentor. Man får även möjlighet att utvecklas i sin nuvarande ledarroll genom nya perspektiv på sina ledarutmaningar. Mentorn får tillfälle att spegla sitt eget ledarskap och vara en del av adeptens utvecklingsresa. Mentorn och adepten träffas tillsammans var 6:e vecka.

Programworkshops

Utöver mentorn och adeptens träffar ses samtliga adepter och mentorer fyra gånger om året på programworkshops. På dessa träffar får man med sig verktyg och inspiration. Erfarenhetsutbyte är även en del av dessa träffar.

Ansök till programmet

Ansökningsformuläret ligger öppet och du kan därmed söka in närsomhelst under året. Matchning och antagning görs på våren och du kommer att bli meddelad om du blir matchad när vi gått igenom samtliga ansökningar. Du fyller i din ansökan uppe till höger på denna sidan. Vi har 40 platser (20 för mentorer och 20 för adepter).

Sista dag att ansöka för att komma med i gruppen som startar hösten 2024 är den 31 maj.

Datum:

18 oktober 2024 9.00-13.00

7 februari 2025 9.00-13.00

9 maj 2025 9.00-13.00

10 oktober 2025 9.00-13.00